Gemeente Duffel vraagt openhouden van stationsloket

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Gemeente Duffel vraagt openhouden van stationsloket

Print
Duffel - De gemeenteraad heeft unaniem een motie goedgekeurd waarin ze aan de NMBS vraagt om het loket in het station opnieuw te bemannen.

“In de onmiddellijke omgeving van het station liggen een rist scholen, een ziekenhuis, een psychiatrisch ziekenhuis, sportaccommodaties, diensten en distributie die dagelijks werknemers, scholieren, bezoekers, recreanten en pendelaars aantrekken. Die hebben niet allemaal een abonnement. Ze zijn vaak ook niet bekend in Duffel en hebben dus nood aan een optimale service qua openbaar vervoer”, stelde Luc Wuyts (CD&V).

“Ze hebben dus een volwaardig station nodig met een volwaardige dienstverlening met een toegankelijk, bemand loket dat naast ticketverkoop reizigers kan helpen met hun vragen omtrent reisweg, tarifering en reducties. Een ticketautomaat is hiervoor geen volwaardig alternatief.”

Alle raadsleden ondertekenden de motie. Het schepencollege liet haar ongenoegen over het sluiten van het Duffelse station eerder ook zelf al aan de NMBS weten. “De gemeente Duffel investeert al jaren samen met de NMBS-groep  in de opwaardering van de stationsomgeving. Met het sluiten van het stationsloket zetten we een stap achteruit”, zegt schepen van Mobiliteit Staf Aerts (Groen).

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio