Oppositie twijfelt aan nut van premie voor starters

In de Antwerpsestraat staan momenteel twintig winkelpanden leeg. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Oppositie twijfelt aan nut van premie voor starters

Print
Lier - De gemeenteraad heeft een premie goedgekeurd voor wie in een leegstaand pand een handelszaak opent. De oppositie betwijfelt of deze maatregel de leegstand zal terugdringen.

Wie een winkel opent in de Antwerpsestraat, Kartuizersvest, Rechtestraat of op de Grote Markt kan van de stad een premie van 10.000 euro krijgen. Er zijn natuurlijk enkele voorwaarden. Met deze premie wil de stad het aantal leegstaande winkelpanden verminderen. In de genoemde straten staan momenteel 27 winkelpanden leeg.

“Ik heb mijn sterke twijfels dat deze premie iets aan de leegstand zal verhelpen. En los daarvan, de handelaars bij wie het water al jaren aan de lippen staat, die hebben aan deze premie geen enkele boodschap. Voor de bestaande middenstanders doen jullie helaas niets. Ga er eens langs en praat eens met hen. Zoveel zijn het er tenslotte niet meer”, stelde Olivier Peeters (Vlaams Belang).

“Of deze premie iets zal uithalen, is een groot vraagteken. Jullie hebben het alleszins te ver laten komen, want de leegstand in het centrum van Lier het laatste halfjaar nog spectaculairder is toegenomen. Je zou dus beter maatregelen nemen die het hele stadscentrum ten goede zouden komen”, zei Patrick Tersago (vo_LK).

Sp.a en Lier&Ko keurden de premie mee goed, de andere oppositiepartijen onthielden zich.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio