© RR

VB klaagt defecten aan oct's opnieuw aan

Het aantal defecten aan de ondergrondse collectieve afvalcontainers (oct’s) is volgens Vlaams Belang op twee jaar tijd verdubbeld.

Chris Van Rompaey

“Uit cijfers die we opvroegen, blijkt er twee jaar geleden 422 mankementen aan die oct’s waren. In 2014 klom dit naar 862. De problemen rond diftar verbeteren dus niet en het aantal defecte oct’s steeg in 2014 zelfs tot meer dan twee per dag”, zegt VB-voorzitter Bart verhoeven.

“De dalende dienstverlening staat in schril contrast met de gestegen afvalfactuur. De inwoners betalen sinds kort heel wat voor hun afvalverwerking, waaronder een nieuwe afvaltaks van 54 euro per jaar. Het falen van diftar is bovendien de belangrijkste oorzaak van het sluikstorten."

“Het stadsbestuur moet het voornemen uit het eigen bestuursakkoord dan ook dringend ter harte nemen. Het kan immers niet dat inwoners, die op een correcte manier hun afval aanbieden en voor de diensten van diftar flink in de buidel tasten, niet kunnen rekenen op een afvalsysteem dat werkt zoals het hoort.”

Schepen van Afvalbeleid Lucien Herijgers (N-VA) was wegens vakantie niet bereikbaar voor commentaar. De stad kon de cijfers bevestigen noch ontkennen. De overeenkomst met Ivarem opzeggen is volgens burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) niet mogelijk. “Het gaat om een overdracht van bevoegdheden en die loopt tot 2021.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio