© Foto AWV

© Chris VAN ROMPAEY

1/2

Bovengrondse werken rond tunnel starten midden juni

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op woensdag 17 juni met de bovengrondse werken aan de armen van het kruispunt van de Lierse Ring (R16) en de Mechelsesteenweg (N14). Dat zorgt voor ingrijpende omleidingen.

Nu de ruwbouw van de tunnel al in een vergevorderd stadium zit, kan de aannemer starten met het bovengrondse gedeelte van de werkzaamheden. Twee stukken van de Mechelsesteenweg worden heraangelegd: het gedeelte tussen de Rode Kruislaan en de Ring en het gedeelte tussen de Frans Bogaertslaan en de Ring. Ook de Lintsesteenweg (gedeelte tussen Oudstrijderslaan en Mechelsesteenweg) komt aan de beurt. De heraanleg gebeurt in drie delen.

“De aannemer begint vanaf 17 juni met het opbreken van het volledige wegdek (inclusief het voet- en fietspad) op de Mechelsesteenweg tussen de Rode Kruislaan en de Lintsesteenweg. Tussen het kruispunt met de Lintsesteenweg en de Ring blijft de rijweg aan één zijde (kant Carrefour) liggen om doorgang voor het omleidingsverkeer mogelijk te houden. De aannemer legt over heel deze zone nieuwe rioleringen aan. Als dit is afgerond, legt hij een fundering voor het nieuwe wegdek”, zegt AWV-woordvoerder Jef Schoenmaekers.

Tegelijkertijd worden gelijkaardige werken uitgevoerd langs de binnenzijde van de Ring. “Op het gedeelte van de Mechelsesteenweg tussen de Frans Bogaertslaan en de Ring breekt de aannemer eveneens één zijde (langs de kant van frituur De 3 Molekens) van het wegdek en het voet- en fietspad op. Ook daar wordt de riolering heraangelegd. De werkzaamheden van deze eerste fase zullen afgerond zijn bij het ingaan van het bouwverlof (midden juli)."

www.wegenenverkeer.be/werken-Lier

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio