Politie klist twaalf dronken chauffeurs

Foto: *

Politie klist twaalf dronken chauffeurs

Print
Nijlen / Berlaar - De lokale politie heeft tijdens het pinksterweekend 393 chauffeurs gecontroleerd. Twaalf van hen hadden te veel gedronken.

“De verkeersacties vonden plaats in Berlaar en in Bevel (Nijlen). In de nacht van vrijdag 22 mei op zaterdag 23 mei ging het om een algemene verkeersactie. In de nacht van zaterdag op zondag hielden we ook nog een actie tegen drugs in het verkeer. Tijdens de acties dienden 215 bestuurders een ademtest af te leggen. Twaalf bestuurders liepen tegen de lamp, omdat ze onder invloed van alcohol achter hun stuur hadden plaatsgenomen”, zegt politiewoordvoerder Katrien De Koninck.

“Van de bestuurders die onder invloed van alcohol waren, raakten zes hun rijbewijs kwijt voor zes uur en zes anderen voor drie uur. Twee bestuurders werden betrapt op het onder invloed zijn van drugs en raakten onmiddellijk hun rijbewijs kwijt. Beide bestuurders bleken meerdere soorten drugs gebruikt te hebben. Daarnaast hebben we ook nog drie processen-verbaal opgesteld voor vervallen keuringen.”

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio