Leerlingen zesde leerjaar leggen fietsproeven af

Print
Nijlen / Berlaar - Om de jongeren optimaal en op een veilige manier voor te bereiden heeft de lokale politie van Berlaar-Nijlen haar levensgroot verkeerspark ter beschikking gesteld van de scholen uit Berlaar en Nijlen.

Dit werd geplaatst op het militair domein van Distributiecentrum Wisselstukken in Berlaar. Zo konden de leerlingen oefenen in een verkeersveilige omgeving, alvorens zich in het echte verkeer te wagen.

Vorige week werden de zesdejaars van de Berlaarse scholen onderworpen aan een fietsproef. Gisteren en vandaag was het de beurt aan de leerlingen uit het zesde leerjaar van scholen in Nijlen. De route werd vooraf  ter kennis gebracht zodat de leerlingen de route kunnen inoefenen.

Vooraleer de fietsers op de openbare weg hun rijtest moesten uitvoeren werd elk kind getest op het fietsbehendigheidsparcours. Zo moesten ze tonen dat ze bepaalde hindernissen veilig konden trotseren op hun fiets.

Daarna voerden de leerlingen hun rijtest uit op de openbare wegen in het centrum van Berlaar of Nijlen. Op de route stonden observatoren (verkeersouders) die de leerlingen beoordeelden.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio