Inwoners kijken uit naar hun volkstuintjes

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Inwoners kijken uit naar hun volkstuintjes

Print
Duffel - Een aannemer is in opdracht van de gemeente begonnen met graafwerken op een perceel tussen Ganzenkoor en de spoorweg. Het woonuitbreidingsgebied wordt zo klaargemaakt om vanaf volgende maand als volkstuintjes dienst te doen.

“Het project Samentuinen Velt Ganzenhofkes is in mei 2014 gestart met een infovergadering waar er meteen 25 gezinnen intekenden om een perceeltje te bewerken. Momenteel zijn 51 van de 55 percelen verhuurd. Drie grotere percelen verhuren we aan Sprang, het OCMW en aan Beschut Wonen Este", zegt schepen van Milieu en Natuur Nora Bertels (Groen).

Het aanleggen van de volkstuintjes kost de gemeente ongeveer 60.000 euro. Ze kan wel rekenen op een subsidie van 15.000 euro. De gemeente verhuurt de volks- of samentuintjes met een oppervlakte van vijftig vierkante meter voor vijftig euro per jaar. Enkele huurders kwamen al een kijkje nemen.

Als alles volgens plan verloopt, komen de huurders begin juni samen de compost aanbrengen. Kort daarna kunnen ze beginnen zaaien en planten.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen.

 

 

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio