Lierenaars produceren minder afval

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Lierenaars produceren minder afval

Print
Lier - De Lierenaars hebben in 2014 iets minder afval geproduceerd dan het jaar voordien. Het huisvuil bijvoorbeeld daalde met 2,8 procent tot 105 kilogram per inwoner.

Wanneer we de cijfers bekijken van al het huishoudelijk afval dan is er een daling van bijna 5 procent: van 385 naar 366 kilogram per inwoner. Met het totaal aan huishoudelijk afval wordt bedoeld: huisvuil, grofvuil, gemeentevuil, pmd en alle andere selectieve afvalfracties.

“De ingezamelde hoeveelheid grofvuil daalde significant: van 8,33 naar 5,67 kg/inwoner, een daling met 47 procent. We zien ook een sterke daling bij steenpuin (-22 procent), niet-recycleerbaar bouwafval (-32 procent) en sloophout (-18 procent). De verhoging van de tarieven op de containerparken speelden hier een belangrijke rol in”, beseft Ivarem-woordvoerder Marijke Herinckx.

“Lier staat op de achtste plaats in de rangschikking voor restafval (121 kg/inwoner) en op de tweede  plaats in de rangschikking voor de totale hoeveelheid huishoudelijk afval (366 kg/inwoner). In ons werkingsgebied produceerde enkel Willebroek minder huishoudelijk afval (361 kg/inwoner).

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio