Academie gaat kleuters leren dansen

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Academie gaat kleuters leren dansen

Print
Zandhoven / Lier - Kleuters van vier en vijf jaar kunnen vanaf september dansles volgen in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) in Lier en in het filiaal in Zandhoven.

“In een academie kan je normaal gezien pas vanaf zes jaar aan een dansopleiding beginnen. Maar veel ouders vragen ons al jaren of hun kind al mag beginnen. Op die vraag gaan we nu in. Dat betekent dat kinderen uit de tweede en derde kleuterklas hier vanaf september dansles kunnen volgen”, zegt directeur Erwin Scheltjens.

“We zijn ervan overtuigd dat kleuterdanslessen een belangrijk voortraject is voor de dansers, omdat we heel veel werken met creativiteit en fantasie van de kinderen. Het is bovendien heel goed voor hun motorische ontwikkeling. Tijdens de kleuterdansles ontdekken de kinderen op een speelse, fantasierijke manier hun eigen lichaam en de wondere wereld van de dans. Ze zullen ritmes leren, melodieën aanvoelen, zich leren uiten, samenwerken met andere kindjes”, aldus danscoördinator Nele Van Bogaert.

Info: 03.480.45.79, www.samwdlier.be

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid en editie Mechelen.

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio