Curator ontslaat alle werknemers van PaperlinX in Lier en Kapellen

Foto: Chris VAN ROMAEY

Curator ontslaat alle werknemers van PaperlinX in Lier en Kapellen

Print
Lier - Alle werknemers van papiergroothandel PaperLinX in Lier en Kapellen zijn maandag door de Nederlandse curator ontslagen. Het gaat om een vijftigtal bedienden.

Het bedrijf was vorige week door de rechtbank in Zutphen failliet verklaard. De rechtbank stelde toen twee curatoren aan: Priscilla Prist en Bert Jansen. Het was Prist die maandagnamiddag in Lier de Vlaamse werknemers toesprak.

“Na afloop van de personeelsvergadering weten we nog niet veel meer over de toekomst van PaperlinX in Vlaanderen”, zegt Gert Sven van de LBC. “De curator heeft gezegd dat ze zo vlug mogelijk een beslissing over een mogelijker doorstart hoopt te nemen, maar hoe de Belgische vestigingen van PaperlinX daarin passen, blijft onduidelijk.”

De enige zekerheid die de Vlaamse werknemers van PaperlinX na maandag hebben, is dat ze nu daadwerkelijk ontslagen zijn. “Het was vandaag inderdaad hun laatste werkdag. Dat kwam natuurlijk hard aan, zelfs al wisten ze dat het bedrijf al enkele weken met financiële moeilijkheden kampte”, stelt Gert Seven.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio