© Chris VAN ROMPAEY

Slimme camera's worden eindelijk gebruikt

De slimme camera’s op de Grote Markt treden op woensdag 1 april eindelijk in werking. Dat betekent dat automobilisten die de autoluwe zone en voetgangerszone negeren een boete van 55 euro oplopen.

Chris Van Rompaey

“Doorrijdend verkeer op de Grote Markt is sinds de heraanleg niet meer toegelaten. Sinds begin 2013 geldt dat autoverkeer komende over de Rechtestraat over de Grote Markt naar de Lisperstraat (of Antwerpsestraat) alleen toegelaten is voor 11u en na 18u. Verkeer komende uit de Florent Van Cauwenberghstraat mag nooit over de Grote Markt richting Vismarkt of Werf rijden, maar moet steeds afdraaien richting Lisperstraat of Antwerpsestraat. Fietsers, lijnbussen en taxi’s zijn altijd toegelaten in beide richtingen”, zegt burgemeester Frank Boogaerts.

“Het pleingedeelte van de Grote Markt is voetgangerszone. Dit is de zone rond het stadhuis tot in de Koning Albertstraat en tot voor de Sint-Jacobskapel en begrensd door de rijweg. Ook de Eikelstraat, Lantaarnstraat, Papegaaistraat, Felix Timmermansplein en het begijnhof zijn voetgangerszone. In de voetgangerszone mag je met de wagen nooit rijden, tenzij tussen 18u en 11u met een bestemming voor laden en lossen. Met een doorgangskaart mag je op elk moment laden en lossen in de voetgangerszone.”

“Twee camera’s met nummerplaatherkenning registreren voortaan de inbreuken. Wie de autoluwe zone negeert, mag zich verwachten aan een geldboete van 55 euro.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio