Gemeente deelt wagenpark niet met inwoners

Print
Berlaar - De gemeente Berlaar gaat haar wagenpark niet met haar inwoners delen. “Ons wagenpark is daarvoor niet groot genoeg”, meent schepen van Leefmilieu Ingeborg Van Hoof (CD&V).

“De auto’s van de gemeente worden overdag gebruikt en staan ’s avonds en tijdens de weekends stil. Dit beperkte gebruik maakt de wagens relatief duur. Het delen van het gemeentelijke wagenpark met de inwoners van Berlaar is een mooie oplossing om kostenbesparend te werken én om de duurzame mobiliteit in de gemeente te bevorderen”, stelt raadslid Koen Kerremans (Groen).

Schepen Ingeborg Van Hoof is van oordeel dat dit een mooi initiatief is, maar gaat toch niet op het voorstel in. “Ons wagenpark is niet zo groot en wanneer er iets met een van die auto’s gebeurt, zou dat een ernstige handicap betekenen. We volgen de ontwikkelingen wel op de voet en zijn bereid om te onderzoeken of deelnemen aan het Cambio-project een alternatief zou kunnen vormen. Cambio zou zowel door de eigen medewerkers als door de inwoners gebruikt kunnen worden, indien de gemeente een Cambio-plaats ter beschikking stelt.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio