Goochelaars strijden tegen elkaar op Magic Hand Day

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Goochelaars strijden tegen elkaar op Magic Hand Day

Print
Lier / Kontich - Wie goochelaars uit binnen- en buitenland aan het werk wil zien, gaat op zaterdag 14 maart naar de Magic Hand Day in Kontich. Overdag is er een goochelcongres, ’s avonds een goochelgala.

De organisatie van dit tweejaarlijkse goochelevenement is in handen van de Koninklijke Vlaamse Goochelaars van België, een vzw die al 27 jaar geleid wordt door Marc Janssen (66) uit Lier. “Op het goochelcongres, dat om 10u begint, nemen internationale goochelaars het tegen elkaar op in een wedstrijd toneelgoochelen en een wedstrijd tafelgoochelen. Ze strijden om de Magic Hand Trofee, maar vooral om de eer.”

Om 20u begint het goochelgala. “We zorgen dan voor een afwisselende show met goochelaars uit binnen- en buitenland, met onder meer Christophe Rossignol uit Frankrijk, Brando & Silvana uit Spanje en Soma uit Hongarije. Die laatste was van 2009 tot 2012 wereldkampioen in het goochelen. Uit eigen land komen onder meer Guinelli en Kevin Antonis, die beiden te zien waren in Belgium’s Got Talent. Ze zijn allemaal erg bekend in het goochelwereldje.”

Magic Hand Day, op zaterdag 14 maart in zaal De Vleugel, Edegemsesteenweg 116 in Kontich.

Info: 0477.23.89.54, www.vgb-club.be

Lees het hele verhaal dondedag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid.

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio