Scholen willen minder leerlingen zonder diploma

Christophe Van Wambeke (GO!-scholen Lier), Tom Van Waterschoot (CGG De Pont), Luc de Win (Don Bosco), schepen Ivo Andries, Lies Verstraeten (Arktos) en Veerle Bernaerts (JB David) ondertekenen de overeenkomst. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Scholen willen minder leerlingen zonder diploma

Print
Lier - Negen middelbare scholen gaan de ongekwalificeerde uitstroom van leerlingen proberen tegen te gaan. Ze doen dit via het PLUS-project.

“PLUS staat voor Preventie van Lierse uitval en schoolintegratie. Het zijn de scholen die via het Centrum voor Leerlingbegeleiding (CLB) ons vragen om met een bepaalde leerlingen of klasgroep aan de slag te gaan. In de voormiddag werken wij rond schooltaken met de leerlingen om er voor te zorgen dat de schoolachterstand zo beperkt mogelijk blijft. In de namiddag gaan we in ateliers aan de slag om de zelfreflectie bij deze leerlinge te stimuleren”, zegt coördinator Babs Goethals.

“Dit PLUS-project is uniek in Vlaanderen, omdat het een samenwerkingsverband is met partners uit drie sectoren, namelijk het onderwijs, vorming en welzijn. Concreet gaat het om de scholen van Scholengemeenschap JB David, de GO!-scholen in Lier, Steinerschool Lier, vzw Arktos, vzw Werk van Don Bosco, CGG De Pont en de stad Lier. Wij zorgen onder meer voor lokalen en voorzien in de nodige financiële middelen”, zegt schepen van Onderwijs Ivo Andries (Open Vld).

Info: 0475.98.53.21, plus@lier.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio