© Chris VAN ROMPAEY

Gemeenteraad afgelast wegens te weinig dossiers

Het schepencollege heeft de gemeenteraadszitting van maandag 23 februari afgelast. De reden is dat er te weinig agendapunten zijn. Het Vlaams Belang heeft daar verscheidene bedenkingen bij.

Chris Van Rompaey

“De redenen om geen gemeenteraadszitting te houden, zijn duidelijk. De agenda was zeer beperkt en we hebben ook geen dossiers waarover dringend een beslissing genomen moet worden. Door deze ingreep kunnen we later op het jaar een extra raadszitting organiseren zonder dat dit de belastingbetaler iets meer kost”, zegt waarnemend burgemeester Rik Verwaest (N-VA).

“Bij gebrek aan onderwerpen gaat de gemeenteraad dus niet door. Je moet er maar opkomen”, reageert fractieleider Olivier Peeters (Vlaams Belang). “Het mobiliteitsprobleem in Lier is tot ver buiten de stad bekend, het afvalprobleem blijft duchtig bestaan, de middenstand staat met het water aan de lippen, openbare werken staan zogezegd uit financiële noodzaak op een bedenkelijk laag pitje. Maar de gemeenteraad komt dus twee maanden lang niet bijeen.”

“Mocht het tóch waar zijn dat er in Lier te weinig dossiers zijn die moeten behandeld worden op de gemeenteraad en dat al die belangrijke dossiers gerust nog wat kunnen blijven liggen, dan kan je je afvragen waarom er nog altijd negen schepenen aan volle pot zitten te besturen. Wat voeren de burgemeester en al die schepenen dan eigenlijk uit?”.

De gemeenteraad bijeenroepen kost de stad ongeveer 4000 euro.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio