Stedelijke Academie wil Duffelse Kunstfabriek als filiaal

Enkele leerkrachten van De Kunstfabriek repeteren voor hun concert op 28 februari. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Stedelijke Academie wil Duffelse Kunstfabriek als filiaal

Print
Lier - De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) uit Lier is bereid het gemeentelijk naschools onderricht in Duffel over te nemen als het gemeentebestuur daar om vraagt. Die beslissing valt volgende week.

De gemeente Duffel organiseert onder de naam De Kunstfabriek sinds 1996 naschoolse vormingsactiviteiten. De leerkrachten kregen in november te horen dat het gemeentebestuur drastisch op De Kunstfabriek wil besparen. Het probleem is dat De Kunstfabriek een gemeentelijk initiatief is en dat daardoor de gemeente de lonen zelf moet betalen. Zodra De Kunstfabriek tot de SAMWD in Lier behoort, is de gemeente van die zware last verlost.

“Het opzet is dat De Kunstfabriek een filiaal van onze academie wordt”, zegt directeur Geert Hendrix. “Wij wachten nu op de beslissing van het Duffelse gemeentebestuur. Die moet alleszins voor eind deze maand genomen worden, want de aanvraag om in Duffel een filiaal te starten, moeten uiterlijk op 1 maart bij het ministerie van Onderwijs toekomen.”

Een overname door de Lierse academie ziet het lerarenkorps niet zitten.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid.

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio