© Chris VAN ROMPAEY

Kessel-Station krijgt buurtinformatienetwerk

Met de ondertekening van het charter is het eerste buurtinformatienetwerk (BIN) in de politiezone Berlaar-Nijlen een feit. De eer gaat naar de wijk Kessel-Station.

Chris Van Rompaey

Een BIN is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie en heeft als doel de sociale controle in de buurt te verhogen en een hogere waakzaamheid te creëren. Door verdachte bewegingen of zaken onmiddellijk aan de politie te melden kunnen heel wat inbraken en andere criminele feiten in de kiem gesmoord worden.

“De vraag om in Kessel-Statie met een BIN te starten, kwam van verscheidene bewoners. We hebben dan een infomoment georganiseerd waarop zo’n 250 bewoners opdaagden. Die talrijke opkomst bevestigde zeer duidelijk de behoefte aan de oprichting van een BIN”, zegt burgemeester Paul Verbeeck (CD&V).

Het BIN kreeg als naam Dieven op ’t spoor mee, waarmee verwezen wordt naar de stationsomgeving verwezen wordt. Bewoner Jan Nys is de plaatselijke BIN-coördinator en hij krijgt daarbij de hulp van Alex De Bie. “De jongste maanden waren er opvallend meer diefstallen in onze wijk. We hopen die met ons BIN te kunnen terugdringen”, zegt Jan Nys.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio