© Chris VAN ROMPAEY

Open Vld ziet geen reden om verzuurd te zijn

Tijdens het Nieuwjaarsontbijt van zijn partij blikte Open Vld-voorzitter Jan Pen vooruit op wat Lier dit jaar te wachten staat.

Chris Van Rompaey

“Een heikel punt in onze stad is de detailhandel en meer specifiek de heropleving ervan. Er zijn recent wel al een aantal initiatieven genomen om meer klanten aan te trekken. Ik denk hierbij aan de Centrumbon. Er lopen ook nieuwe projecten in de voormalige Normaalschool, die een nieuw elan zouden moeten geven. Op dit terrein is er nog heel wat werk , en vermits de Open Vld vroeger toch altijd de partij van de zelfstandigen en de handelaars is geweest, moeten we dit item zeker naar ons toe trekken.”

“Lier tracht ook iets te doen aan de aantrekking van jongere gezinnen en dat zal je ook al gemerkt hebben aan de talrijke woonprojecten die in de steigers staan: Dungelhoeff-site, Gasfabriek, Sion, en in de nabije toekomst het project op het voormalige Lyra-voetbalterrein.”

“Dit jaar hebben in september en oktober de Gummarusfeesten plaats, met als trekpleister de Ommegang die één keer om de 25 jaar uitgaat. Vergeten we ook niet dat op 6 juli de Ronde van Frankrijk door Lier passeert. Er is dus geen reden om verzuurd te zijn.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio