Project-Sion krijgt eerste steen

Foto: Dirk Vertommen

Project-Sion krijgt eerste steen

Print
Lier - Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) heeft dinsdag de eerste steen geplaatst van het nieuwe woon- en stadsontwikkelingsproject Sion langs de vesten. Op de site verschijnen de komende drie jaar 147 woningen met ondergrondse parkeergarage.

“Het gaat om een van de grootste woonprojecten ooit in de stad Lier. Op een oppervlakte van bijna twee hectare bouwen we hier 147 wooneenheden: 68 appartementen met zicht op de Nete en het natuurgebied Nazareth, 31 appartementen aan het nieuwe SASK-plein en 48 grondgebonden woningen”, zegt Johan Willemen van Willemen Real Estate. Zijn bedrijf realiseert samen met DMI Vastgoed en Vanhout Projects het woon- en stadsontwikkelingsproject.

De wooneenheden worden in twee fasen gebouwd. In de eerste fase gaat het om 19 gezinswoningen en 54 appartementen, gelegen aan de kant van de wijk Oever, die te koop worden aangeboden. Ze worden in de herfst van 2016 opgeleverd. Daarna start fase twee. Die woongelegenheden zouden eind 2018 klaar moeten zijn. Tegelijk met de eerste fase worden de stadsvesten heraangelegd, zodat er bij de beëindiging van fase 1 een volwaardige ontsluiting van de gebouwen is.

www.sion-lier.be

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio