© Chris VAN ROMPAEY

Stad verzamelt 'sluikstort' op Grote Markt

Op de Grote Markt ligt vier ton sluikstort. Geen echt afval natuurlijk, maar wel de hoeveelheid die elke week in Lier wordt opgehaald. Het opruimen van sluikstort kost de stad jaarlijks 130.000 euro.

Chris Van Rompaey

“Tot begin februari staat er op de Grote Markt, voor de Sint-Jacobskapel, een constructie vol afval. Om de overlast voor de omwonenden en de horeca op de Grote Markt te beperken, opteerden we ervoor om niet met echt afval te werken. Het werkelijke gewicht van deze hoop afval is ongeveer vier ton. Dit komt overeen met de hoeveelheid sluikstort die gemiddeld op één week in Lier wordt opgehaald door de stadsdiensten. Op deze manier hopen we nog maar eens de ogen van de sluikstorters, maar ook van inwoners die hun afval correct aanbieden, te openen. Zo kan het niet langer!”, benadrukt burgemeester Boogaerts.

De stad blijft ook repressief optreden. “Tijdens een grote actie in de loop van februari zullen alle vaststellende ambtenaren van de stad, met ondersteuning van de politie, ingezet worden om hardleerse sluikstorters te vatten”, belooft burgemeester Frank Boogaerts.

Betrapte sluikstorters riskeren een geldboete tot 250 euro.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio