Familie Jacobs viert voor 75ste keer samen kerst

Enkele leden van de familie Jacobs. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Familie Jacobs viert voor 75ste keer samen kerst

Print
Berlaar - De familie Jacobs uit Berlaar viert donderdag voor de 75ste keer samen Kerstmis. Ze huurt daarvoor al jaren de parochiezaal af, want ze zijn met ongeveer honderd feestvierders.

“Mijn vader Vital werd in mei 1940 opgeroepen voor de mobilisatie. Na de capitulatie van België werd hij samen met vele andere Belgische soldaten als krijgsgevangene naar Duitsland gevoerd, terwijl mijn moeder Leonie op de vlucht was met haar vijf kinderen. Terug thuis kreeg ze eind augustus 1940 het verlossende nieuws dat vader nog leefde”, vertelt Willy Jacobs (72).

“Stilaan werd het winter en brak de kersttijd aan. Op kerstdag zaten de kinderen met moeder rond de kerststal. Ze misten natuurlijk hun vader. Maar twee dagen later, op 27 december, kwam totaal onverwachts een dorpsgenoot vertellen dat vader was vrijgelaten. Uiteindelijk konden ze toch nog een late Kerstmis vieren.”

Deze gebeurtenissen van 75 jaar geleden hadden zo’n impact op de leden van de familie Jacobs dat het kerstfeest er zoveel generaties later nog steeds door geïnspireerd wordt.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio