© Chris VAN ROMPAEY

Rijrichting Vredebergstraat verandert niet

Het stadsbestuur gaat de rijrichting in de Vredebergstraat niet omdraaien. Raadslid Marcel Taelman had hier maandag tijdens de raadszitting om gevraagd. Hij onderbouwde zijn eis met een zelf uitgevoerde enquête, maar zijn voorstel haalde geen meerderheid

Chris Van Rompaey

“De huidige verkeerssituatie in de Vredebergstraat zorgt ervoor dat automobilisten die van het noorden van Lier, dus de kant van Lisp, naar het KTA, de kinderopvang de sporthal of de tennisclub willen, via de Kartuizersvest, Kolveniersvest, Zimmerplein en Gasthuisvest moeten omrijden. Als je de rijrichting in de Vredebergstraat omdraait, hoeven al die mensen niet meer om te rijden en kunnen ze via de Vredebergstraat naar de Mosdijk en de Werf”, zegt Marcel Taelman (Vlaams Belang).

Marcel Taelman vraagt al langer om de rijrichting in de Vredebergstraat om te draaien, maar het schepencollege ging daar nooit op in. Daarom organiseerde Taelman de voorbije weken een enquête. Van de 385 respondenten gingen 379 mensen (98 procent) akkoord met het doorrijdbaar maken van de Vredebergstraat in de richting van de Vismarkt.

Marcel Taelman vroeg uiteindelijk de hoofdelijke stemming. Hij kreeg enkel de steun van zijn partijgenoten Ella Cornelis en Olivier Peeters en van Patrick Tersago (Vo_LK). Alle andere raadsleden stemden tegen.

Lees het hele verhaal in uw dinsdagkrant

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio