Archeologen geven rondleiding op Sionsite

Foto: Monument Vandekerckhove

Archeologen geven rondleiding op Sionsite

Print
Lier - Geïnteresseerden kunnen op woensdag 17 december een kijkje gaan nemen op de Sionsite, waar sinds 3 november een archeologische onderzoek plaatsvindt.

Het archeologische vervolgonderzoek op de Sionsite in zone 1 wordt uitgevoerd ter hoogte van de vroegere parking en tuin van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK).

“Tot hiertoe werden vooral restanten van muren en afwateringen of rioleringen en twee kelderruimtes aangetroffen. Het betreft overblijfselen van het oude klooster”, zegt schepen van Erfgoed Rik Verwaest (N-VA).

“Er werden ook enkele puinkuilen gevonden die voornamelijk dierlijk bot bevatten. In één kuil zijn de overblijfselen van een paard aangetroffen. Opmerkelijk bij dit spoor is de aanwezigheid van een veulentje dat zich nog in de buik van het volwassen paard bevond.”

Het bezoek op woensdag 17 december gebeurt i groepen van twintig personen en onder leiding van een archeoloog. De groepen starten om 13.30u, 14.30u en 15.30u. Afspraak op de site, bij de toegangspoort aan de achterzijde van de SASK in de Koepoortstraat. Aangepast schoeisel is noodzakelijk om de site te betreden.

Info: 03 8000 370

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio