OVAM moet sanering in Gasstraat overdoen

De Duffelse gasfabriek. Foto: Beeldbank Duffel

OVAM moet sanering in Gasstraat overdoen

Print
De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) gaat volgend jaar opnieuw enkele percelen vervuilde grond in de Gasstraat saneren. De gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om de riolen te vernieuwen.

Het Brusselse bedrijf Le Gaz Riche bouwde in 1907 een gasfabriek in wat nu de Gasstraat heet. Er werd tot in 1934 gas geproduceerd, vooral voor de openbare verlichting. De gasproductie vervuilde de grond met minerale olie.

OVAM begon de vervuilde grond afgelopen maart te saneren. “Die sanering op enkele privépercelen leek voldoende, maar bij latere controles stelde OVAM vast dat die gronden opnieuw vervuild waren. Dat is het gevolg van grondwaterstromen. Die hebben ervoor gezorgd dat, door het woelen in de grond, vervuilde grond van onder het wegdek tot in de eerder gesaneerde percelen is geraakt”, zegt schepen van Openbare Werken Staf Aerts (Groen).

“OVAM zal de percelen begin volgend jaar opnieuw saneren, net als de grond onder de straat. Als gemeente maken we van de gelegenheid gebruik om in de Gasstraat een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio