Nieuwe straatnamen verwijzen naar oud-politici

Print

Oud-burgemeester Jos Houben kwam zelf een exemplaar van zijn straatnaambordje afhalen. Foto: Marc Aerts

Berlaar - Burgemeester Walter Horemans (CD&V) heeft in de verkaveling Balderdorp twee straatnaamborden onthuld. Walter Luyten en Jos Houben, die nog in leven is, worden voortaan geëerd met een eigen straat.

Het Walter Luytenplein is genoemd naar oud-senator en oud-gemeenteraadslid Walter Luyten (1934-2008). Luyten was een zeer actief volksnationalist en reisde veel om contacten te leggen met andere volksnationalistische bewegingen in het buitenland.

De F.J. Houbenstraat refereert aan de socialistische oud-senator en oud-burgemeester Jos Houben (95). In onze maandagkrant leest u een uitgebreid interview met de legendarische burgemeester, die vier legislaturen na mekaar het beleid in Berlaar uitstippelde. Hij maakt vanuit zijn serviceflat in de Legrellestraat de balans op van zijn politieke loopbaan.

"Normaal geven ze straatnamen aan mensen die dood zijn, dacht ik. Misschien waren ze het wachten beu? Ik kon het eerst niet goed geloven, maar nu voel ik me heel vereerd. Ik vind het wel leuk dat ik het nog kan meemaken", reageert Jos Houben, die nog in goede gezondheid is.

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio