© Chris VAN ROMPAEY

Thesis over Sinterklaas wint Lierse Scriptieprijs

Dafne Janssens en Stijn Heijkers zijn de eerste winnaars van de Lierse Scriptieprijzen. Naast de erkenning voor hun masterproef vangen beide universitairen hiermee elk duizend euro.

Chris Van Rompaey

De Lierse Scriptieprijzen zijn, op vraag van schepen van Rik Verwaest (N-VA), door het Zimmertorencomité in het leven geroepen. De prijs 'Schoon Lier' gaat naar een thesis over Lier zelf, de 'Zimmerprijs' is voor Lierenaars die in een exacte wetenschap afstudeerden.

Een jury boog zich over vijf inzendingen en kende de prijs ‘Schoon Lier’ toe aan Dafne Janssens voor haar masterproef De Sint, de vriend van ieder kind? Een historische analyse van Sinterklaas, Zwarte Piet en het sinterklaasfeest gelinkt aan de sinterklaasbeleving van Lierse moslims.

In de categorie ‘Zimmer’ heeft de Stijn Heijkers de wedstrijd gewonnen met zijn masterproef over het gebruik van plasma’s om de broeikasgassen om te zetten in nuttige chemicaliën voor de chemische industrie en in brandstoffen. Heijkers studeerde Chemie aan de Universiteit Antwerpen.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio