Boek beschrijft hoe Duffelaars bezetting tijdens WO I beleefden

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Boek beschrijft hoe Duffelaars bezetting tijdens WO I beleefden

Print
Duffel - Hoe overleefden en beleefden de Duffelaars de lange, bange jaren van de Duitse bezetting tijdens de Eerste Wereldoorlog? Daarop geeft Frank Keersmaekers een antwoord in zijn boek 'Duffel, bezet en bevrijd'.

“De meeste boeken over de Groote Oorlog vertellen over spectaculaire of gruwelijke gebeurtenissen en over de gevechten en de vele slachtoffers die ze eisten. Dat is normaal en volledig te begrijpen, maar de Eerste Wereldoorlog is veel meer dan enkel dat verhaal”, stelt Frank Keersmaekers.

“De meeste Belgen hebben die gruwelijke gevechten echter niet zelf meegemaakt. Wanneer je er bij stilstaat, groeit het besef dat de bezetting, die gedurende meer dan vijftig maanden het land in een ijzeren greep hield, een totaal ander, maar daarom niet minder beklijvend relaas brengt. Kortom, een geschiedenis die evenmin vergeten mag worden. Net daarom focus ik in mijn boek over de lange jaren dat de gemeente Duffel door de Duitsers bezet was.”

Duffel bezet en bevrijd telt 190 pagina’s met talrijke foto’s en illustraties. Het boek is uitgegeven door de Duffelse Heemkring en kost 23 euro en is te koop in het gemeentehuis en in museum Het Gasthuis.

Info: 015.31.76.18, frank.keersmaekers@telenet.be

Lees het hele verhaal in uw donderdagkrant

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio