© Chris VAN ROMPAEY

Gilde Heren van Lier zoekt Lierse expats

De Gilde Heren van Lier hoopt tijdens de 25-jaarlijkse Sint-Gummarusfeesten in 2015 zoveel mogelijk uitgeweken Lierenaars terug naar de Pallieterstad te krijgen. Wie dan op bezoek komt, krijgt de titel van ereconsul.

Chris Van Rompaey

“We willen Lierenaars opsporen in verre en nabije landen om hen uit te nodigen om naar Lier te komen tijdens een van de drie feestweekends in september en oktober van volgend jaar, dus tijdens de ommegang en de Sint-Gummarusprocessie”, zegt Jim Goetze.

“Het is natuurlijk geen sinecure om in het buitenland Lierenaars op te snorren. Daarom roepen we iedereen op om in uw kennissenkring in den vreemde mensen te vinden die banden hebben met Lier. Bezorg ons hun adres, en liever nog hun e-mailadres, zodat we hen kunnen uitnodigen om op 27 september, 4 oktober of 11 oktober 2015 naar Lier te komen.”

“We beschouwen iemand als Lierse expat in de ruimste zin van het woord, dus mensen die in Lier geboren zijn of er een tijd gewoond, gewerkt of gesport hebben, maar ook mensen die voorouders in Lier hadden. Ze moeten uiteraard in het buitenland wonen. Degenen die ons tijdens de Sint-Gummarusfeesten bezoeken, zullen in het stadhuis door de burgemeester ontvangen worden."

Info: lalvu@live.be, www.herenvanlier.be

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio