Reuzen zoeken dragers

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Reuzen zoeken dragers

Print
Lier - De pas opgerichte Gilde van de Lierse Pijnders is op zoek naar vrijwilligers die tijdens de ommegangen de Lierse reuzen willen dragen.

"In de schoot van de vzw Gezellen van ’t Groot Volk hebben we zopas de Gilde van de Lierse Pijnders in het leven geroepen. Pijnders waren oorspronkelijk zakkendragers die schepen laadden en losten. De benaming is men later ook gaan gebruiken voor mensen die het Ros Beiaard en reuzen dragen. We zijn op zoek naar minstens zestig pijnders. Momenteel hebben er er al een twintigtal.”zegt Dominic Van Oosterwyck.

“Nagenoeg iedereen kan pijnder worden, zowel mannen als vrouwen. Maar we zoeken vooral mensen die er veel goesting in hebben. De grootste reuzen wegen ongeveer tachtig kilogram en daarvoor hebben we natuurlijk sterke mensen nodig. Maar er zijn ook kleinere reuzen die veel minder wegen.”

“Geïnteresseerden nodigen we uit op een van onze proefavonden, namelijk op vrijdag 28 november en vrijdag 5 december om 19u in de voormalige Normaalschool aan het Kluizeplein. Ze krijgen er wat uitleg over onze gilde en over de reuzendragers. Onder begeleiding van enkele ervaren reuzendragers kunnen ze ook als eens een reus dragen en ermee een stukje wandelen."

Info: 0477.34.99.32, www.gezellenvantgrootvolk.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio