"Auto's keren om tussen de haag"

Foto: PH

"Auto's keren om tussen de haag"

Print
Berlaar - Raadslid Rudy Nuyens (sp.a) heeft vastgesteld dat automobilisten in de Azaleastraat vaak rechtsomkeer maken door tussen de hagen te rijden. Hij vraagt maatregelen.

“Sinds een paar jaar hebben we een mooi stationsplein. De aanleg is niet bepaald autovriendelijk, wat onze partij trouwens prima vindt. Het Stationsplein is zo een van de zeldzame plekken in Berlaar waar Koning Auto alleen maar verwend wordt met veel parkeerplaats. En toch zijn er bestuurders die wanneer ze willen terugdraaien in de Azaleastraat niet de moeite doen om dat te doen ter hoogte van de inrit van de parking maar gewoon tussen de hagen door omkeren.”

“Het is ook voor ons niet duidelijk of die brede doorgang rechts van het stationsgebouw een oprit is? Zo ja, waarvoor dient die dan? Is het niet de bedoeling dat het plein volledig autovrij blijft? Voor leveringen aan het literair café of bij de organisatie van een evenement kan daar misschien een uitzondering voor gemaakt worden. Daarom stellen wij voor om enkele van die demonteerbare paaltjes te plaatsen tussen de hagen. Wij denken dat dit vooral de veiligheid van spelende kinderen en terrasjesmensen zal verhogen.” 

“Paaltjes plaatsen is geen heiligmakende oplossing”, reageert burgemeester Walter Horemans (CD&V). “Indien er een echt fietspad komt, moeten we inderdaad waarschijnlijk wel bijkomende maatregelen nemen. Het Stationsplein mag alleszins niet als parking worden gebruikt. Daar moeten we dus tegen optreden.” 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio