STAKING. Amper stakerspiketten in Lier - UPDATE

Stakerspiket bij Kruger. Foto: Chris VAN ROMPAEY

STAKING. Amper stakerspiketten in Lier - UPDATE

Print
Lier - Tijdens een rondrit door Lier ontdekten we welgeteld één stakerspiket, namelijk bij Autobussen Kruger. In Koningshooikt stond er vanmorgen een groot stakerspiket bij Van Hool.

“Het eerste piket werd al vanaf 0.30u bemand”, zegt ABVV-afgevaardigde Dirk Bogaerts aan de poort bij Autobussen Kruger. “Niemand is hier vandaag aan het werk gegaan. Enkel drie schoolbussen zijn uitgereden. Dat waren we vooraf met de directie overeengekomen. Je moet die kinderen tenslotte niet in de kou laten staan.”

“Er was dus een zeer grote respons bij het personeel om vandaag thuis te blijven. Telkens wanneer er een nieuwe ploeg opkomt, versterken we even het stakerspiket. Hierbij geldt er een grote solidariteit tussen de drie vakbonden.

Door de staking bij onder meer Kruger rijden er in Lier amper bussen.

Bij Van Hool in Koningshooikt stond er van 7u tot 8.20u een groot stakerspiket. “Er zijn een twintigtal arbeiders en zo’n 150 bedienden aan het werk. De productie ligt stil”, zegt woordvoerder Dirk Snauwaert.

Bij de Lierse stadsdiensten staken slechts vijf bedienden en zestien arbeiders. “Al wie een afspraak heeft gemaakt, kan aan de loketten verder worden geholpen”, belooft communicatieambtenaar Ingrid Sillis.

Het containerpark van Ivarem is open.