© Chris VAN ROMPAEY

Ierse kaaswinkel verkoopt ook Schotse handtassen en Engelse serviezen

Daniël Kerkhofs (59) en Helen Goormans (53) openden deze week Harvey & Hayes op de Grote Markt 65. De winkel bestaat uit drie delen.

Chris Van Rompaey

“De voorbije vijftien jaar hadden we in de Ierse Republiek ook een eigen zaak. We verkochten kaas, olijven, salami’s en andere delicatessen op de boerenmarkten. Toch vonden we het stilaan tijd om naar Lier terug te keren. Toen we een vijftal maanden geleden ontdekten dat dit handelspand te huur stond, hebben we geen moment getwijfeld”, zegt Daniël Kerkhofs.

“We hebben de winkel ingericht zoals ze dat in Ierland gewend zijn, dus als drie winkels in één. Aan de straatzijde bevindt zich onze kaaswinkel, in het midden hebben we een klein gelagzaaltje en het achterste deel is een geschenkenshop. We verkopen Ierse, Engelse, Schotse en Welshe kaas, maar uiteraard bieden we ook een ruime assortiment Belgische en Nederlandse kazen aan.”

“Het achterste deel van de winkel hebben we als een cadeauwinkel ingericht. Je vindt hier onder meer Schotse handtassen en Ierse mutsen en sjaal, allemaal artisanaal gemaakt door mensen die we persoonlijk kennen. Verder verkopen we Engelse theeserviezen, Ierse confituren en Engelse chutneys."

Harvey & Hayes is elke dag open van 9 tot 18u.

Info: 03.480.55.05, harvey-hayes@hotmail.comMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio