Fientje viert 102de verjaardag en is oudste inwoonster

De 102-jarige Fientje Vissers wordt in Lindelo omringd door enkele familieleden, burgemeester Marleen Peeters en schepenen Luc De Backer, Chiel Danckers en Vincent Goossens. Foto: RR

Fientje viert 102de verjaardag en is oudste inwoonster

Print
Lille - Fientje Vissers, de oudste inwoner van de gemeente Lille, vierde woensdag haar 102de verjaardag in het woonzorgcentrum Lindelo in Lille.

Delphine 'Fientje' Vissers zag het levenslicht op 27 februari 1917 en woonde vroeger op een boerderij op het Moereind in Wechelderzande. Ze verblijft al enkele jaren op de afdeling De Vijfhoek van het woonzorgcentrum Lindelo in Lille. 

Daar mocht ze woensdag 102 kaarsjes uitblazen. Ze is meteen de oudste inwoner van de gemeente Lille. Burgemeester Marleen Peeters (N-VA) bracht haar samen met schepenen Luc De Backer (Groen), Vincent Goossens (N-VA) en Chiel Danckers (Groen) een bezoekje in Lindelo. Ook haar zoon Ivo, haar dochter Maria en kleinzoon Bart Rombouts, priester in Hoogstraten en omgeving, waren van de partij. 

"Fientje is jong weduwe geworden, op veertigjarige leeftijd, en ze heeft vijf kinderen: vier zonen en een dochter", zegt burgemeester Marleen Peeters. "Hoe word je zo oud? Door niet te veel te eten en te drinken en op tijd te gaan slapen, zei ze zelf."

Het gemeentebestuur gaf haar een bloemetje en er waren ook chocolade en koekjes namens het koningspaar.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio