© RR

Kortsluiting legt stroomtoevoer even lam

Door een kortsluiting in een elektriciteitsleiding op de Antwerpseweg in Beerse zaten honderden gezinnen in de omgeving dinsdagochtend een tiental minuten zonder stroom.

Bart Van den Langenbergh

De elektriciteit viel dinsdag om 7.58u in een dertigtal straten op de Antwerpseweg en omgeving even uit. Volgens Eandis waren tot 1.500 gezinnen getroffen door de stroomonderbreking die om 8.07u alweer was opgelost. Op andere plaatsen in Beerse en ook in Vosselaar was er een mini-onderbreking van een tot een paar seconden.

"Op de Antwerpseweg was er een kortsluiting op een ondergrondse kabel die naar een schakelpost liep", zegt Jean-Pierre Blomme van netbeheerder Eandis. "Die schakelpost kreeg hierdoor even geen voeding meer. We hebben dit binnen de tien minuten kunnen oplossen door andere kabels te activeren." Medewerkers van Eandis gaan vandaag met een meetwagen op zoek naar de getroffen kabel en voeren een definitieve herstelling uit.

In Vlimmeren was er dinsdagochtend in de straten Kerkenhoek en Deken Verhulststraat een geplande stroomonderbreking door werkzaamheden.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio