Woonzorgcentrum Sint-Lucia ontruimt afdeling na stormschade

De brandweer en de civiele bescherming herstellen de dakbedekking op het woonzorgcentrum Sint-Lucia op de Clarissendreef in Turnhout. 36 bewoners van de bovenste verdieping zijn wel uit voorzorg geëvacueerd. Foto: Bart Van den Langenbergh

Woonzorgcentrum Sint-Lucia ontruimt afdeling na stormschade

Print
Turnhout - In het rustoord Sint-Lucia op de Clarissendreef in Turnhout moesten 36 bewoners de bovenste verdieping verlaten omdat de storm donderdag het dak van de nieuwbouw zwaar beschadigde.

 De felle wind sloeg ook zwaar toe in het woonzorgcentrum Sint-Lucia. Grote delen van de EPDM-dakbedekking op de nieuwbouw kwamen los of werden zwaar beschadigd. De brandweer en de civiele bescherming kwamen ter plaatse en het stadsbestuur kondigde donderdag preventief ook de gemeentelijke fase van het rampenplan af. 

"We hebben uit voorzorg beslist om 36 bewoners van de bovenste verdieping op andere plaatsen in het woonzorgcentrum te laten slapen of eventueel bij familieleden", zegt Eric Vos (T.I.M), burgemeester van Turnhout. "De gemeentelijke fase van het rampenplan werd afgekondigd om eventueel medische bijstand te leveren bij de tijdelijke verhuis."

De hulpdiensten hebben de dakbedekking op het rustoord voorlopig hersteld en opnieuw op zijn plaats gelegd om insijpeling van regenwater te voorkomen. De brandweer gebruikte zandzakjes om beschadigde dakdelen op hun plaats te houden. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio