Beersenaren verwarmen zich aan Wintervuur

Wintervuur, het nieuwe concept van de kerstboomverbranding in Beerse, strijkt zaterdag 6 januari opnieuw neer op het Kerkplein in Beerse. Foto: Bart Van den Langenbergh

Beersenaren verwarmen zich aan Wintervuur

Print
Beerse - De inwoners van Beerse kunnen op zaterdag 6 januari van 18u tot middernacht op het Kerkplein komen genieten van het evenement Wintervuur, de nieuwe formule voor de voormalige kerstboomverbranding.

"De wijkraad van Beerse veranderde vorig jaar het concept van de traditionele kerstboomverbranding", legt Hans Woestenborghs (BEERSEplus), schepen van Wijken en Buurten, uit. "Bovendien werd het evenement verplaatst naar het Kerkplein, in het midden van het dorp. Nadat vorig jaar het concept en de locatie werden veranderd, is het nu tijd voor een nieuwe naam. De wijkraad doopte de kerstboomverbranding om tot Wintervuur."


Het concept, de locatie en de naam zijn dan wel veranderd, de gezelligheid blijft een vaste waarde. Het geheel wordt aangekleed met vuurschalen en -tonnen, muziek, hapjes en drankjes aan democratische prijzen. Dit jaar zorgt de band Fair-Play voor een extra muzikale toets.


Burgemeester Marc Smans (N-VA) geeft het startschot en steekt het vuur zaterdag om 18u aan. Elf verenigingen van de wijkraad staan samen met de gemeente Beerse in voor de organisatie. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio