Krommenhof erkend als 17de wijk van Beerse

De wijk Krommenhof of de wijk achter 'den Aldi' is erkend als 17de wijkvereniging in Beerse. Foto: RR

Krommenhof erkend als 17de wijk van Beerse

Print
Beerse - Het schepencollege in Beerse heeft de wijk Krommenhof, in de volksmond de wijk 'achter den Aldi', officieel erkend als wijkvereniging. Het gaat om de zeventiende wijk in de gemeente.

De jongste wijkvereniging in Beerse behelst de straten Krommenhof, Honoré Aertsstraat, J.B. Bastijnsstraat, Don Boscostraat, Schoolstraat, een gedeelte van de Steenovenstraat en een gedeelte van de Vrijwilligersstraat.

Inge Blondeel,  bewoonster van Krommenhof, is benoemd tot voorzitter. “We willen gaan voor een warme wijk met laagdrempelige activiteiten zodat we de mensen echt samenbrengen” vertelt Inge Blondeel. 

Met de officiële erkenning hoopt de wijk ook een grotere slagkracht te krijgen en mee te werken met de andere wijken aan een bruisend verenigingsleven. De wijk was al enkele maanden actief als vereniging. Zo kwamen op het buurtfeest in september ruim 200 mensen smullen van frietjes en genieten van een drankje. “Het was een enorm succes”, zegt bestuurslid en secretaris Sara Spies. “Ook volgend jaar hopen we er weer een leuk feest van te maken zodat de buren elkaar beter leren kennen en het Krommenhof een warme wijk wordt waar iedereen zich thuis kan voelen.”

De wijk heeft nog veel in petto voor 2018. Zo staan onder meer een nieuwjaarsborrel, een garageverkoop, WK-feestjes en een tweede editie van het succesvolle wijkfeest op de agenda.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio