Tielensteenweg gaat drie maanden eerder open

De Tielensteenweg tussen Tielen en Lichtaart gaat morgen, donderdag 21 december, al open voor het verkeer. De werkzaamheden zijn drie maanden vroeger dan verwacht klaar. Foto: Bart Van den Langenbergh

Tielensteenweg gaat drie maanden eerder open

Print
Kasterlee - De Tielensteenweg tussen Tielen en Lichtaart (Kasterlee) gaat morgen, donderdag 21 december, drie maanden eerder dan verwacht, open voor het verkeer.

Ongeveer drie maanden geleden startte aannemer Ambaro met rioleringswerkzaamheden en de aanleg van nieuwe fietspaden van de Tielensteenweg tot aan Tielendorp tussen Lichtaart en Tielen. Voor die werken moest de weg in beide richtingen afgesloten worden voor alle verkeer.  Zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers zouden nog tot maart een omleiding moeten volgen langs de Molenstraat en Kaliebaan.  Maar de werkzaamheden kunnen aanzienlijk vroeger afgerond worden.

“We hebben er sterk op aangedrongen om van elk moment dat er gewerkt kon worden, gebruik te maken.” zegt schepen van Openbare Werken Guy Van de Perre (CD&V).  “Dat er enkele weken geleden nog asfalt werd gelegd en dat eerder deze week zelfs nog wegmarkeringen werden aangebracht, is uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar.  We zijn tevreden dat de aannemer begrepen heeft dat het voor ons geen optie was om de weg omwille van verlof en winterweer maandenlang dicht te laten zonder activiteit op de werf.”

Na drie maanden werken en de daarbij horende hinder wordt donderdag 21 december in de loop van de dag de rijweg opengesteld voor alle verkeer. De wegomlegging langs de Molenstraat leverde extra hinder op voor de omwonenden.  “We trachten het steeds tot een minimum te beperken, maar werken zonder hinder bestaan niet. Het resultaat is alleszins dat de verouderde fietspaden vervangen werden door nieuwe en brede exemplaren, en dat afvalwater niet langer rechtstreeks in de naburige waterloop terecht komt.” aldus Guy Van de Perre.   

Tegelijkertijd werd de bushalte van Tielensteenweg toegankelijk gemaakt voor  rolstoelgebruikers, en werd ter hoogte van Engakkers een verkeersremmende middengeleider aangelegd in de schoolomgeving.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio