Dancing Ladies belonen De Funfabriek

De Dancing Ladies uit Vosselaar overhandigen een vette cheque van ruim 4.000 euro aan De Funfabriek.

Dancing Ladies belonen De Funfabriek

Print
Vosselaar - De vriendinnengroep Dancing Ladies uit Vosselaar overhandigde een cheque van ruim 4.000 euro aan De Funfabriek, een organisatie die zich inzet voor kinderen met autisme.

De vijftiende editie van de benefietfuif Dance Like Nobody Is Watching, the best of 80's, 90's and 00's, van zaterdag 25 november in zaal Den Biebob in Vosselaar was een bijzonder groot succes. De Dancing Ladies organiseren kiezen elk jaar een goed doel uit, dat iets met kinderen en met Vosselaar te maken heeft. Dit jaar bracht het initiatief welgeteld 4.063,62 euro in het laatje voor De Funfabriek. 

De Funfabriek wil lagere schoolkinderen met autisme en een normale begaafdheid die geen aansluiting vinden in het gewone of in het buitengewone vrijetijdsaanbod, een paar leuke dagen bezorgen. 

"Kinderen met autisme voelen zich niet altijd thuis in het reguliere opvangcircuit. Bij de speelpleinwerking, in een jeugdbeweging of sportclub zijn de groepen doorgaans vrij groot, wat voor kinderen met autisme veel prikkels kan geven", klinkt het. "Bovendien is er vaak te weinig voorspelbaarheid en zijn de monitoren niet altijd voldoende opgeleid om kinderen met autisme te begeleiden. Sportclubs en jeugdbewegingen voor kinderen met een beperking zorgen vaak wel voor de nodige begeleiding, maar voor kinderen met autisme en een normale begaafdheid kan de combinatie van kinderen met verschillende beperkingen nog te chaotisch zijn."

Eind deze maand komt de nieuwe jaarkalender op de website en kunnen kinderen terug inschrijven. Iedereen die wil helpen, kan zich melden als vrijwilliger. http://www.defunfabriek.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio