Poederleesteenweg gaat open voor verkeer

De vernieuwde Poederleesteenweg in Lichtaart gaat vrijdagavond opnieuw open voor het verkeer. Foto: Paul Keyenberg

Poederleesteenweg gaat open voor verkeer

Print
Lille / Kasterlee - De Poederleesteenweg in Lichtaart (Kasterlee) ging vrijdagavond opnieuw open voor het verkeer. De belijning laat nog wel een weekje op zich wachten.

De verbindingsweg tussen Lichtaart en Poederlee (Lille) was sinds eind juni afgesloten voor het verkeer voor de aanleg van een veilige schoolomgeving aan de kleuterschool 't Bosvriendje. De werkzaamheden gingen gepaard met de heraanleg van het kruispunt Kapelhof, de aanleg van twee rolstoeltoegankelijke bushaltes en de aanleg van een ventweg ter hoogte van het woonzorgcentrum De Witte Bergen. 

Het hele project is nu enkele weken vroeger dan gepland klaar. "Ondertussen zijn de asfalteringswerken afgerond”, vertelt burgemeester Ward Kennes (CD&V). “Enkel de belijning op de weg is nog niet klaar door het vochtig weer. Dit zal nog enkele dagen op zich laten wachten en zal vermoedelijk vanaf 20 november gebeuren.“ De gemeente laat borden plaatsen om het verkeer attent te maken op het ontbreken van signalisatie op de weg. 

De ventweg met een kiss & ride-zone aan de school ’t Bosvriendje en het WZC is ook klaar. Volgens het gemeentebestuur kunnen maandag de schoolkinderen op een veilige manier aan de schoolpoort worden afgezet en opgehaald. Burgemeester Ward Kennes vroeg aan de politie wel extra toezicht. 

Intussen raakte ook bekend dat de aanleg van de langverwachte, nieuwe fietspaden tussen Lichtaart en Poederlee in het voorjaar van 2018 kan starten. "Het eerste stukje fietspad is met de werken aan 't Bosvriendje al aangelegd. In het voorjaar volgt het grote dossier", legt Ward Kennes uit. "De aanleg van het fietspad gebeurt samen met werkzaamheden door Aquafin. Het is de bedoeling dat er twee ploegen starten, een ploeg van Aquafin aan de spoorwegovergang in Poederlee richting Lichtaart en een tweede ploeg voor het fietspad startende van Lichtaart richting Poederlee."

Voor het fietspadenproject zijn intussen alle gronden verworven, is de bouwvergunning afgeleverd en is ook het lastenboek klaar.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio