Fietsenmakers controleren Lilse tweewielers

Schepen Michel Leys van Lille laat zijn fiets controleren door fietsenmakers Eric Thys en Ludo Belmans. Burgemeester Paul Diels kijkt goedkeurend toe. Foto: Bart Van den Langenbergh

Fietsenmakers controleren Lilse tweewielers

Print
Lille - Twee fietsenmakers controleerden woensdag de fietsen van het gemeentepersoneel en -bestuur in Lille. Het voorbije jaar fietsten de personeelsleden in totaal 85.000 kilometer naar het werk.

De actie van de gemeente Lille om alle fietsen van het gemeentepersoneel te laten controleren is een onderdeel van de Car Free Day, die eigenlijk donderdag, plaatsvindt. Het is dan de bedoeling om de auto zo veel mogelijk op stal te laten. Fietsenmakers Eric Thys van Bikes4Sport uit Gierle en Ludo Belmans uit Lille inspecteerden woensdagochtend alle fietsen van het personeel en de bestuursleden. 

"Wanneer ze een gebrek aan de fiets merken, noteren ze dit op een label aan de fiets. Op deze manier willen we onze personeelsleden motiveren om die dag met de fiets te komen", zegt Michel Leys (CD&V), schepen van Mobiliteit in Lille. 

Sinds de Car Free Day van vorig jaar hebben alle medewerkers van de gemeente samen 85.000 kilometer gefietst naar het werk, maar dat kan volgens de burgemeester nog altijd beter. "Schepen Michel Leys en ikzelf dagen het personeel uit om volgend jaar, tot de Car Free Day van 2018, met zijn allen 90.000 kilometer te fietsen. Dat is maar liefst 5.000 kilometer meer, maar ik geloof dat dit mogelijk moet zijn", zegt burgemeester Paul Diels (CD&V). "Als dat lukt, krijgen alle fietsers een traktatie."

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio