Heggedorp maakt indruk met openluchtspel

Meer dan honderd acteurs en figuranten uit heel Lille laten zich tijdens het openluchtspel Voor outer en heerd van de vzw Hegge in Poederlee van hun beste kant zien. Het publiek trakteerde hen steevast op een staande ovatie.
Print

De tuin van het parochiecentrum Mollenhof in Poederlee (Lille) is nog tot en met zondag 10 september herschapen in een historisch dorp met kapel, gemeentehuis, café en boerderij. 

De vzw Hegge en het Talpatheater repeteerden wekenlang met tientallen figuranten en medewerkers uit de hele gemeente Lille voor dit bijzonder klank- en lichtspektakel. Voor outer en heerd neemt de toeschouwers mee naar de tijd van 1796, in de periode van de Franse bezetting. De plaatselijke boeren kwamen toen in opstand tegen de Franse indringers. 

Met de maan die door de bomen van het Mollenhof schijnt, het mooie decor maar vooral de puike prestaties van de acteurs en ook van turngroep Elegantia is het vijfde openluchtspel opnieuw eentje om in te kaderen. De toeschouwers trakteerden de cast telkens op een staande ovatie. 

De voorstellingen gaan bij goed weer gepaard met een historische markt met een hoefsmid, een schoenlapper, een wever en bedelaars.

Voor de voorstelling van zondag 10 september zijn nog tickets beschikbaar. Meer info: http://www.openluchtspel.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio