Beerse bant sluipverkeer zwaar vervoer

De gemeente Beerse breidt het doorrijverbod voor zwaar verkeer in hert centrum verder uit. Foto: Bart Van den Langenbergh

Beerse bant sluipverkeer zwaar vervoer

Print
Beerse - Het gemeentebestuur van Beerse neemt een aantal nieuwe verkeersmaatregelen waaronder een doorrijverbod voor zwaar verkeer in het centrum.

De gemeenteraad van Beerse nam donderdagavond drie nieuwe maatregelen voor een veiliger verkeer in het centrum van het dorp.

De gemeente voert een doorrijverbod in voor vrachtwagens boven de 3,5 ton, met uitzondering voor laden en lossen om sluipverkeer tegen te gaan. Het gaat om de Lindenlaan, Karel Van Nyenlaan, Tempelstraat, Salamanderstraat, Egelspoelstraat, Rerum Novarumlaan, Hemelrijkstraat, Laakstraat, Kapelstraat, Geelgorsstraat, Vinkenpad, Houtseweg en Boudewijnstraat. In een ander deel van het dorp is al al langer een gelijkaardig verbod van kracht.

De gemeente beveiligt ook het kruispunt van de Vrijwilligersstraat, Peerdekensstraat, Leemstraat en Veldstraat. door in de bocht de rijbaan in rijstroken te verdelen. "Verkeer komende van de Veldstraat negeert nog te vaak de te volgen route via de Peerdekensstraat en rijdt zo in tegengestelde richting de Vrijwillgersstraat in", zegt Dirk Proost (Beerseplus), schepen van Mobiliteit.

Tenslotte voert de gemeente een parkeerverbod in de Boudewijnstraat in. Het gaat om een verbod van twintig meter vanuit de Gasthuisstraat aan beide kanten van de Boudewijnstraat. Geparkeerde auto's zorgden daar voor gevaarlijke situaties.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio