© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dieven kraken automaten bioboer Joris

Twee dieven hebben donderdagnacht bij bioboer Joris Willems op Groesaard in Poederlee (Lille) vier automaten met voedingswaren opengebroken. Ze waren uit op de geldlades en veroorzaakten zware schade aan de automaten.

Bart Van den Langenbergh

De kijkboerderij met drank- en voedingsautomaten van Joris Willems op Groesaard in Poederlee kreeg vrijdag om 1.45u ongewenst bezoek. Twee mannen hebben met koevoeten vier automaten zwaar beschadigd. Ze kregen uiteindelijk drie automaten open.

De daders haalden telkens de geldlade uit de automaat. Ze gooiden enkele meters verder de laden op het erf van de bioboer en namen het geld, zo'n 500 euro, mee. Maar de schade aan de automaten is veel groter.

"Ik raam de totale schade op 15.000 euro", zucht Joris Willems. "Een automaat met hoeveproducten was nog maar twee maanden in gebruik en kost 10.000 euro. Die automaat is helemaal vernield."

Bewakingscamera's brachten de twee mannelijke daders goed in beeld. De dieven droegen een kap van een trui over hun hoofden. De politie regio Turnhout onderzoekt de brutale inbraak.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio