Buurt Schutsboom start buurtinformatienetwerk op

In de omgeving van de wijk Schutsboom in Beerse is een buurtinformatienetwerk (BIN) uit de grond gestampt. Foto: RR

Buurt Schutsboom start buurtinformatienetwerk op

Print
Beerse - De buurt van de wijk Schutsboom in Beerse startte een buurtinformatienetwerk (BIN) op. Twaalf straten in de buurt zijn al opgenomen in het BIN.

De buurt Schutsboom in Beerse was een van de laatste blinde vlekken in Beerse voor een BIN. Het bestuur van de buurt Schutsboom organiseerde begin dit jaar een rondvraag naar het draagvlak van een BIN.

100 van de 300 gezinnen reageerden positief op de invoering van zo'n netwerk, een samenwerking tussen de buurt en de lokale politie tegen inbraken.

"Onze buurt  heeft al het papierwerk hiervoor in orde gemaakt en we zijn enkele weken geleden gestart met de definitieve inschrijvingen", zegt Jeroen Vermeiren, secretaris van buurt Schutsboom vzw en BIN-coördinator. "We zijn zeer blij dat er intussen 75 adressen of 25 procent van onze buurt ingeschreven zijn. De buurt hangt echt aan elkaar en maakt graag samen plezier. Onze buurtfeesten van half augustus zijn daarvan ook een mooi voorbeeld."

Het BIN bestaat voorlopig uit de volgende straten: Oud-Strijderstraat, Ossenvenstraat, Heibergstraat, Bremstraat, Stenenbrug, Eindeloop, Pastoriestraat, Abdijstraat, Schutsboomstraat, Eikenstraat, Blokjestraat en Scheltjenseinde. De initiatiefnemers hopen dat er nog meer straten aansluiten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio