De Hoge Rielen kiest voor go-carts in plaats van auto's

Print

Vlaams minister Sven Gatz test samen met directeur Bert Mellebeek en een aantal kinderen van de vrije basisschool De Omnibus uit Tielen een nieuwe go-cart van de Hoge Rielen in Lichtaart uit. Foto: Bart Van den Langenbergh

Kasterlee - Het verblijfsdomein de Hoge Rielen in Lichtaart (Kasterlee) kiest voor een autovrij in plaats van een autoluw beleid. Fietsers en voetgangers krijgen nu echt voorrang. Het domein pakt ook uit met een gloednieuw buitentheater.

De directie van de Hoge Rielen lanceerde dinsdag samen met Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) een gloednieuw mobiliteitsplan in het 230 hectare groot bosrijk gebied. "De Hoge Rielen was in feite al autoluw, met aanduidingen voor auto’s. Nu worden we echt autovrij voor de fietsers en voetgangers als onze voornaamste gebruikers", zegt Bert Mellebeek, directeur van de Hoge Rielen. 

Het domein investeerde in een nieuwe fiets- en wandelplattegrond en wegwijzers die de bezoekers vlot op weg helpen. De verblijfplaatsen op het terrein kregen nieuwe nummers en namen. 

De lancering van het nieuwe mobiliteitsplan werd gekoppeld aan de inhuldiging van een buitentheater voor jongeren, een picknickzone en een pad dat leidt naar het hostel Wadi, goed voor een investering van 350.000 euro. 330 leerlingen van de scholen uit de hele gemeente Kasterlee, Turnhout en Antwerpen namen dinsdag het buitentheater mee in gebruik.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio