Poederleesteenweg gaat dicht voor heraanleg

De Poederleesteenweg in Lichtaart gaat ter hoogte van de kleuterschool 't Bosvriendje vanaf maandag 26 juni dicht voor het doorgaand verkeer. Foto: RR

Poederleesteenweg gaat dicht voor heraanleg

Print
Kasterlee - Voor de aanleg van een veiligere omgeving van de kleuterschool 't Bosvriendje in Lichtaart (Kasterlee) is de Poederleesteenweg vanaf maandag 26 juni tot november van dit jaar afgesloten voor het verkeer.

De aannemer legt parallel met de Poederleesteenweg een ventweg aan tussen het woonzorgcentrum De Witte Bergen en de kleuterschool. Die ventweg wordt uitgerust met een kiss- en ride-zone om kinderen veilig af te zetten en weer op te halen. De werkzaamheden gaan ook gepaard met de heraanleg van het kruispunt met Kapelhof.

Van maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni breekt de aannemer alle verhardingen, met uitzondering van het asfalt, af. Ook een aantal bomen en de afsluitingen aan de kant van de school gaat weg. Vanaf maandag 3 juli tot half augustus gaan de nutsbedrijven aan de slag. Van half augustus tot eind november legt aannemer Vangeel Wegenbouw de nieuwe ventweg aan. Het doorgaand verkeer moet vanaf maandag een wegomlegging langs Herentals en Lille volgen. Fietsers en bussen kunnen een kortere wegomlegging volgen via de Lievevrouwenstraat en Hoebenschot. Ook voor de bezoekers van De Witte Bergen geldt een kortere omweg. In 2018 krijgt de Poederleesteenweg ook nieuwe fietspaden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio