Celstraf en rijverbod voor dodelijk ongeval

Bij een zwaar ongeval begin 2015 in Ramsel kwam Stef Theys uit Aarschot om het leven. Foto: TAB

Celstraf en rijverbod voor dodelijk ongeval

Print
Herselt - Brenda T. (40) uit Aarschot is veroordeeld voor een zwaar ongeval in Ramsel (Herselt) waarbij begin 2015 Stef Theys (20) uit Rillaar (Aarschot) het leven liet.

Een uitstapje bij Extreme-Kart op de Aarschotsesteenweg in Ramsel met zijn beste vriend Nico S. (22) uit Aarschot liep op 6 januari 2015 fataal af voor Stef Theys. Toen zijn kameraad vanop de parking de straat opreed, werd zijn auto met daarin passagier Stef Theys aangereden door een achterop komende auto. Die wagen werd bestuurd door Brenda T. (40) uit Aarschot. Door de klap kwamen beide auto's in een lager gelegen berm tot stilstand. Stef Theys moest uit het wrak bevrijd worden en overleed zes dagen nadien in het UZ Gasthuisberg in Leuven.

Brenda T. is donderdag door de politierechtbank in Turnhout veroordeeld voor het dodelijk ongeval. Ze kreeg een celstraf van een jaar met uitstel, een boete van 6.000 euro en een rijverbod van 5 jaar, waarvan de helft effectief. Ze moet ook opnieuw rijexamens afleggen en psychologische testen ondergaan.  "Als ze niet zo overdreven snel had gereden en het inhaalverbod had gerespecteerd, dan was de aanrijding niet gebeurd", oordeelde politierechter Koen Willebrords. 

Nico S., de kameraad van het slachtoffer, stond ook mee terecht maar hij werd vrijgesproken

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio