Zanzibal blaast twintig kaarsjes uit

Het gratis festival Zanzibal in Lille blaast vandaag, in tropische omstandigheden, twintig kaarsjes uit. In 1998 stond een toen nog onbekende Natalia als achtergrondzangeres bij de groep Moonlight op Zanzibal.

Bart Van den Langenbergh

De organisatoren van Zanzibal zijn al met hun podium sinds 1997 op verplaatsing in Lille van het scoutslokaal in Lille naar het Hof d’Intere in Wechelderzande, van het zwembad Lille naar de Heggekapel in Poederlee, van het hartje centrum Lille naar het Huis Goetschalckx en opnieuw richting scoutslokalen. Al twintig jaar lang kunnen muziekliefhebbers eind mei genieten van gratis optredens in een gemoedelijke sfeer. De voorbije jaren is al heel wat muzikaal talent gepasseerd op Zanzibal. “Absynthe Minded speelde in 2003 op Zanzibal nog voor een broodje kaas. In 2004 werd de groep tweede tijdens ­Humo’s Rock Rally en ging de band samen met dEUS op tournee”, legt Gie Mertens, organisator van Zanzibal, uit. “Natalia zong nog als achtergrondzangeresje mee met Moonlight tijdens de tweede editie van Zanzibal in 1998."

Vandaag stelt Zanzibal opnieuw haar podium op aan de scoutslokalen in de Boskapelstraat in Lille, op de plaats waar het twintig jaar geleden allemaal begon. De affiche bestaat uit een selectie van groepen die al eerder optraden op Zanzibal. Vanaf 17u is het de beurt aan achtereenvolgens Boomer String Quartet, de Antwerpse chansonnier Ed Kooyman, Little Kim & the Alley Apple 3, Antwerp Deadheadz, Papaver en The Father, the Son and the Holy Simon, een stevige rockband uit Dendermonde. De Amsterdamse deejay Jasper Weeda mag het feestje in stijl afsluiten. De toegang is opnieuw gratis.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio