Leerlingen VTST werken voor andere leerlingen

Print

Aaron Simsek (links), student aan de Lerarenopleiding bij Thomas More, laat leerlingen van VTST in Turnhout kennismaken met Mechatronica. Foto: Bart Van den Langenbergh

Turnhout - De vijfdejaars Industriële Wetenschappen van de technische school VTST in Turnhout kregen woensdag de kans om tweedejaars te laten experimenteren met Mechatronica, een combinatie van mechanica en elektronica. Een student van de Lerarenopleiding bij Thomas More begeleidde het vernieuwende project.

Aaron Simsek (25) uit Vosselaar, een student van de Lerarenopleiding secundair onderwijs bij Thomas More in Vorselaar, ging woensdag aan de slag met leerlingen van de Vrije Technische Scholen Turnhout (VTST). Hij zette vijfdejaars Industriële Wetenschappen aan het werk om op hun beurt tweedejaars te laten experimenteren. De scholieren maakten kennis met Mechatronica, een combinatie van mechanica en elektronica waarbij een elektronische sturing een mechanisch probleem oplost. Zo werkten ze op een maquette om verkeerslichten en een spoorwegovergang te activeren. 

Meer en meer scholen bieden wetenschappelijk-technische STEM-opleidingen aan. Bij VTST is dat de richting Wiwete (wiskunde, wetenschappen, techniek). Toch moeten de leerlingen van die opleidingen volgens Thomas More blijven uitgedaagd worden.

"Voor de Lerarenopleiding van Thomas More is het een interessant experiment. Met de Wiweter-academies worden kinderen van het lager onderwijs warm gemaakt voor wetenschappen en technologie. Bij de samenwerking met de VTST probeert de hogeschool ook leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs te bereiken", zegt An Conings van Thomas More.

Volgend jaar krijgen jongeren van de eerste graad van andere scholen in Turnhout de kans om in hun vrije tijd met Mechatronica kennis te maken. Tijdens @MOREsphere-namiddagen op het VTST staan vijfde- en zesdejaars klaar om met hen te leren en te experimenteren.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio